El Polígon

El Polígon Industrial el Pla està ubicat entre els municipis de Molins de Rei i St. Feliu de Llobregat, a la zona que hi ha entre la via del tren i l'autopista AP-7.

La superfície total del Polígon és de 143 hectàrees, 70 de les quals pertanyen a Molins de Rei i hi ha aproximadament 145 empreses.

La indústria és l'activitat econòmica més important del municipi. Hi destaca el sector metal·lúrgic, seguit del de la fusta i les arts gràfiques. El sector comercial també és de gran importància en l'economia de la població.

Foto histórica el Pla

Som Empresa


Si fem una mica d'història viatjarem a 1985 quan el Consell de Ministres de l'Estat va declarar l'abast del Polígon el Pla com a Zona de Reindustrialització Urgent en el marc de la política d'acció econòmica del Govern estatal d’aquell moment. L'any 1986 va néixer el Polígon Industrial el Pla, quan es van aprovar les 3 àrees d'aproximació: el Pla Especial de Reforma Interior (PERI) del Sector MR-1, el Pla Especial del Sector MR-1 i el Pla Parcial Industrial MR-2. Cal recordar que anteriorment es va localitzar una zona agrícola i que, amb el temps, l'activitat agrícola va donar pas a l'activitat industrial, a causa de l'augment de la població i les necessitats industrials i d'equipament de la resta de sectors econòmics, la qual cosa va fer imprescindible tenir un polígon industrial a Molins de Rei.
Situació
El Polígon Industrial el Pla és un polígon situat en el municipi de Molins de Rei, amb una ubicació immillorable (només a 10 minuts de Barcelona) i un entramat de comunicacions viàries que el converteixen en un polígon de referència en el parc industrial de Catalunya. Està ubicat al sud de la ciutat de Barcelona i a uns 15 km del port de Barcelona i de l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona - El Prat, cosa que el converteix en un polígon industrial de primer ordre amb excel·lents comunicacions. La seva ubicació d'accés natural a Barcelona ha comportat que passin pel municipi importants rutes de comunicació i des del polígon es té accés directe a totes elles:
  • Autopista AP-7 , també coneguda com l'Autopista Mediterrània que connecta la costa mediterrània espanyola des de la frontera amb França fins a Cadis.
  • Autovía B-23, d’accés ràpid al centre de Barcelona des de Molins de Rei, que també enllaça amb l'AP-7 a l'altura del Papiol.
  • Autovía del Nordeste o A-2, molt important perquè és la principal via d'entrada a la península des de la resta d'Europa i amb un protagonisme vital entre les carreteres espanyoles a l'hora de comunicar Madrid i Barcelona, les dues principals ciutats del país.
  • Carretera N-340 o Carretera Mediterrània és la més llarga de les carreteres nacionals d'Espanya, uneix Cadis amb Barcelona per la costa mediterrània i serveix com a alternativa gratuïta a l'autopista AP-7 en alguns trams per on passa.
  • Carretera C-1413a, connecta Molins de Rei amb el Papiol, el Vallès Oriental (Caldes de Montbui) i el Vallès Occidental (Terrassa, Rubí, Sabadell i Sentmenat).
  • Molins de Rei disposa d'una estació de tren i de diferents línies d'autobús que la connecten amb tota l'àrea metropolitana de Barcelona, amb parades dins del Polígon Industrial el Pla. D’aquí pocs anys també tindrà el Trambaix, que passarà pel Polígon en el trajecte de Barcelona a Molins de Rei, fet que millorarà substancialment el transport públic per als usuaris del Polígon.
  • La situació del Polígon, juntament amb les seves comunicacions de qualitat, el converteixen en un referent de la zona. Funcionalment, per la seva posició i característiques, Molins de Rei actua com un vincle entre els diferents punts del territori i manté el paper de capital comercial dels municipis propers.